Beeldtaal

Creatief en visueel denken

Simpel, speels en constructief

dans met je pen Hester Rozendaal

Visualiseren is eigenlijk heel handig. Voor het leren en onthouden van nieuwe dingen, het zien van opties en het vinden van oplossingen. Het vergroot je creativiteit.

Maar als je last hebt van stress of een vol hoofd dan is een ontspannen en creatieve manier van denken juist ver te zoeken.

Beeldtaal kan je dagelijks leven een stuk makkelijker en overzichtelijk maken. Een plaatje maakt vaak in een keer veel duidelijk. Je begrijpt elkaar zonder woorden nodig te hebben. Zeker als je zelf beelddenker bent, is het wel eens fijn om niet met tekst alleen bezig te zijn.

En eigenlijk kan iedereen daar wel wat aan hebben.

Daarom is visuele communicatie een belangrijk onderdeel van mijn manier van werken. Tekenen, de dingen met beeldtaal in kaart brengen, geeft snel inzicht in een situatie, gevoelens en gedachten. Het maakt het ook makkelijker om erover te praten.

Doe-het-zelf

Ik kan je helpen met het maken en gebruiken van je eigen handige beeldtaal, waardoor werk en school makkelijker worden. Zodat je de dingen beter kunt onthouden en je kunt focussen op hoofd- en bijzaken.

Kijk, dan krijg je meer rust en helderheid in je hoofd. En natuurlijk kan tekenen ook nog eens ontspannend zijn. Dus dubbele winst.

Bij het tekenen met beeldtaal gaat het er niet om hoe mooi het is, maar of jij het begrijpt. En of een ander jou begrijpt. En dat is al heel snel zo. Het helpt om lichtvoetiger, minder perfectionistisch en met humor in het leven te staan. 

Wil je ook creatiever denken en meer rust in je hoofd krijgen?

Neem contact met me op via visuals@seabreezemindstyle.nl


Communicatie met kinderen

We hebben als mens het unieke vermogen om te kunnen leren door alleen maar te kijken. Ook kunnen we ons verbeeldingsvermogen inzetten. Je kunt je iets voorstellen en uitproberen zonder het praktisch gedaan te hebben.

Voor kinderen is het belangrijk om hier ook gebruik van te maken. Beeldtaal kan daarbij helpen.

Met behulp van simpele tekeningen kun je je kind helpen met het leren van nieuwe dingen. En afspraken maken zonder dat je het steeds hoeft te herhalen en uit te leggen. Dat scheelt veel energie en de sfeer blijft goed. En het is leuk om samen te doen.

Wil je ook gebruik maken van beeldtaal en thuis makkelijker communiceren?

Mail mij voor meer informatie naar visuals@seabreezemindstyle.nl

© SeaBreeze -mindstyle- 2023