Over mij

Hester Rozendaal   

stress coach, mindfulness trainer, taalkundige en illustrator

Hester is sinds 2015 eigenaar van SeaBreeze mindstyle. Ze houdt zich al heel lang bezig met het effect van een kalm gemoed op gezondheid, geluk, ontwikkeling en ouderschap.

Hester heeft een achtergrond in positieve psychologie, counseling, spraak- en communicatieontwikkeling, ouder-kind interactie en stressverlagende bewegingstechnieken. Ze is mindfulnesstrainer voor kinderen, jongeren en volwassenen. Ze heeft ervaring met hoogsensitiviteit, hoogbegaafdheid en autisme spectrum. Beeldtaal is haar gereedschap waarmee ze kennis en inspiratie deelt.

Langs het strand slenteren, gewoon even nietsdoen, bij elkaar zitten zonder iets te moeten, muziek luisteren of juist de stilte opzoeken... dingen die ik altijd al graag deed, maar ook echt nodig had om me goed te voelen.

Tijdens mijn studie ontdekte ik dat rust, volgens de wetenschap, inderdaad een essentieel onderdeel is van een goede gezondheid. Ontspanning zorgt ervoor dat alle energie in ontwikkeling en groei gaat zitten. Relaxen is zinvol!

Het leven van nu kan behoorlijk ingewikkeld zijn. De noodzakelijke pauzes lijken te verdwijnen. En op de een of andere manier is een beetje rustig aandoen alleen niet genoeg meer. Ik ben met SeaBreeze gestart om daar op lichtvoetige manier verandering in te brengen. Minder stress, meer rust.

Werkwijze

Mijn aanpak is praktisch, persoonlijk en positief.

Ik zet focus- en ontspanningstechnieken in die makkelijk zijn toe te passen en ook kinderen en jongeren kunnen helpen. Ze hebben een positief effect op korte en lange termijn.

Daarnaast maak ik graag gebruik van visuele communicatie. Dingen in beeld brengen, met en zonder papier, geeft veel duidelijkheid en overzicht. Het helpt om creatief te denken. En dat is volgens mij een goede manier om anders te kijken naar obstakels en moeilijkheden. Creativiteit is constructief en zet dingen in beweging.

© SeaBreeze -mindstyle- 2022