Over mij

Hester Rozendaal   

stress coach en mindfulnesstrainer voor kinderen, jongeren en ouders

Langs het strand slenteren, gewoon even nietsdoen, bij elkaar zitten zonder iets te moeten, muziek luisteren of juist de stilte opzoeken... dingen die ik altijd al graag deed, maar ook echt nodig had om me goed te voelen.

Tijdens mijn studie ontdekte ik dat rust, volgens de wetenschap, inderdaad een essentieel onderdeel is van een goede gezondheid en positieve kijk op het leven. Ontspanning zorgt ervoor dat alle energie in ontwikkeling en groei gaat zitten. Relaxen is zinvol!

Het leven van nu kan behoorlijk ingewikkeld zijn. De noodzakelijke pauzes lijken te verdwijnen. En op de een of andere manier is een beetje rustig aandoen alleen niet genoeg meer. Opvallend is dat juist jonge mensen hier ook al vroeg door in de knoop kunnen raken met zichzelf. Ik ben met SeaBreeze gestart om daar op lichtvoetige manier verandering in te brengen. Minder stress, meer rust.

Werkwijze

Mijn aanpak is praktisch, persoonlijk en positief.

Ik zet focus- en ontspanningstechnieken in, speciaal voor kinderen en jongeren, die makkelijk zijn toe te passen. Ze hebben een merkbaar effect op korte en lange termijn. En eerlijk is eerlijk, ik vind ze zelf ook gewoon heel fijn om te doen.

Daarnaast maak ik graag gebruik van beeldtaal. Dingen visualiseren, met en zonder papier, geeft veel duidelijkheid en overzicht. Het helpt om creatief te denken. En dat is volgens mij een goede manier om anders te kijken naar obstakels en moeilijkheden. Creativiteit is constructief en zet dingen in beweging.

Achtergrond

Hester is sinds 2015 eigenaar van SeaBreeze mindstyle. Ze houdt zich al heel lang bezig met het effect van een kalm gemoed op gezondheid, geluk, ontwikkeling en ouderschap.

Hester heeft een achtergrond in positieve psychologie, counseling, spraak- en communicatieontwikkeling, ouder-kind interactie en stressverlagende bewegingstechnieken. Ze is mindfulnesstrainer voor kinderen, jongeren en volwassenen. Ze heeft ervaring met hoogsensitiviteit, hoogbegaafdheid en autisme spectrum. Naast coach en trainer is Hester ook taalkundige en illustrator. Beeldtaal is haar gereedschap waarmee ze kennis en inspiratie deelt.

© SeaBreeze -mindstyle- 2022